1 ou, 11 linguri de faina, 1/2 l lapte dulce, 1 pahar de apa minerala, sare, 250g branza de vaci, 4 linguri zahar, coaja de lamaie, 200g marmelada, ulei.
Se sparge oul in vas, se amesteca cu 2 linguri de faina, se subtiaza cu lapte. Se pune un praf de sare. Se continua operatia pana cand aluatul este gata. Se adauga apa minerala si se lasa la rece o ora.
Se amesteca branza cu zahar si coaja de lamaie, se freaca spuma.
Se fac clatitele in tigaie cu putin ulei. Se lasa pe platou sa se raceasca.
Intr-o cratita unsa se pune o clatita, se unge cu marmelada, apoi se pune o alta clatita si se unge cu branza.
Cand compozitia s-a terminat se pune 15 minute la cuptor. se pudreaza cu zahar farin si se lasa la racit.
Se serveste taiat in raza ( ca tortul).
Budinca de clatite, a la Babytza
Publicat de
Mamici sept-oct 2008
on duminică, 7 martie 2010
Etichete:
retete
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu