RSS

Chiftele de dovlecei, a la Babytza

2 dovlecei, 1 ou, 2 felii franzela, verdeata tocata, 1 ceapa, 3-4 catei usturoi, 2 linguri pesmet, 1 ceasca ulei
Se spala dovleceii, se curata de coaja. Se golesc de seminte si se dau pe razatoarea mare. Se presara sare si se lasa la scurs jumatate de ora , dupa care se spala cu apa rece si se scurg prin sita.
Dovleceii se pun in castron si amesteca cu ceapa tocata marunt, usturoi tocat, ou, verdeata si franzela inmuiata in apa rece si faramitata.
Se fac fac chiftelute potrivit de mari apoi se trec prin pesmet. Se pun la prajit.
Sau puteti incerca varianta la cuptor pe folie de hartie. E mai light
La sfarsit se pot lasa putin pe un servet de hartie sa mai traga din ulei. Eu asa fac cu toate cele pe care le prajesc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu