Curry de creveti, reteta thai
* 700 g de creveti decorticati (de preferinta necongelati, insa poti sa iei si congelati si sa-i dezgheti. eu am pus proaspeti)
* 1 catel de usturoi tocat marunt
* 1 lingurita de busuioc tocat(eu am la congelator)
* 100 g de suc de rosii, din ala cu pulpa de rosii daca ai
* 200 ml de lapte de coco
* 2 lingurite de coriandru tocat (eu am pus coriandru pudra ca nu aveam proaspat sau congelat)
* 2 linguri de ulei de masline
* 1 lamaie verde, lime
* sare si piper
reteta
1. se spala lamaia verde, se rade coaja fin intr-un castron, se stoarce sucul si se adauga peste coaja rasa.
2. intr-o cratita se pune uleiul, cind se incalzeste se adauga curry, usturoiul si busuiocul. Se lasa 2 min la foc moderat dupa care se adauga crevetii. Se lasa 2 min pe foc si se amesteca in continuu.
3. se adauga sarea, piperul si sucul de rosii. Se lasa pe foc cam 1-2 min, dupa care se adauga laptele de cocos. Se amesteca in continuu pret de 1 minut dupa care se adauga sucul de la lime + coriandrul. Se mai lasa pe foc 30 de sec. E gata.
Intre timp sa fierbi niste orez thai ca sa adaugi ca garnitura.
E picant, insa e delicios.
Noua ne place fff mult bucataria asiatica, eu mor dupa sushi + bucataria indiana si thai. Se face fff repede si e bun.
Curry de creveti - reteta pt mamici si tatici de bobocei
Publicat de
Pio
on joi, 11 februarie 2010
Etichete:
retete
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu