un piept de pui/curcan dezosat3 cartofi medii1 legatura patrunjel1 ceapa2 oua, de la care folosesti doar galbenusurilecarnea o dai prin masina de tocat, ceapa si cartofii, cruzi, ii dai prin razatoarea mare. amesteci carnea si ceapa cu cele 2 galbenusuri si patrunjelul taiat mic. ungi o oala cu putin ulei si presari putin pesmet (ca sa nu se lipeasca, desi la mine tot s-a lipit putin). apoi pui in oala un strat de cartofi dati prin razatoare, unul de amestec, unul de cartofi si unul de amestec, astfel incat sa ai cartofi la fund si la suprafata. bagi totul la cuptor la foc mic, cam o ora.ies 4 portii, noua ne ajung pentru 2 zile/2 pranzuri, ca suntem la dublu.iese cam tare/fada, dar blenduiesc cu un iaurt de 150gr si e chiar buna buna.cartofii poti sa ii tai si rondele, ca oricum blenduiesti papica.data viitoare cand fac adaug si 200gr suc de rosii (a sosit productia noua) si cateva felii de rosie deasupra, decojite in prealabil.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu