- 400g carne tocata de porc/amestec;
- 1 pachet paste ( din acelea patrate late );
- 1 borcan ciuperci;
- 1 morcov ras;
- 1 fir de praz;
- 1 ardei ( preferabil rosu );
- 3-4 oua;
- 2-3 linguri smantana;
- bulion, sare, piper, ulei.
Se taie prazul rondele, ardeiul cubulete si se pun la calit in putin ulei impreuna cu morcovul ras; dupa 1-2 min. se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna in suc propriu pana scade apa; la sfarsit se adauga si cipercile maruntite/intregi, dupa preferinta si bulionul ( nu mult, 2-3 linguri ), lasandu-le inca putin sa dea inca un clocot impreuna.
Separat se fierb pastele, se scurg, se amesteca cu maglavaisul rezultat mai sus, se pune totul intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Se amesteca ( cu blenderul ) ouale, smantana, sare si piper dupa gust (+/- oregano/busuioc ), se toarna peste compozitia din vas si se dau la cuptor pana se rumenesc usor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu