2 cepe mici (aici sint unele care se numesc echalotes, sint mai fine)
2 linguri de patrunjel tocat
1 lingurita de cimbru
2 pahare de vin alb
100 g de unt
sare , piper
Preparare:
Se spala scoicile in apa rece, se schimba apa de mai multe ori. Daca lasi scoicile mai mult timp in apa rece, ele incep sa se deschida usor si asa scapi de nisipul si alte impuritati din interior.
Tip: Eu le spal si sub jet de apa rece ca sa fiu sigura ca sint spalate bine.
Intr-o cratita mare se pun scoicile, ceapa taiata marunt, patrunjelul, cimbrul, sarea, piperul si vinul alb.
Se lasa sa fiarba la foc iute pina se deschid toate scoicile (asta e f important).
Dupa ce s-au deschis toate scoicile, se recupereaza acel suc in care au fiert scoicile. Se pune sucul in alta cratita si cind acesta fierbe se adauga untul.
Se lasa la foc mic pina acest sos scade cam la jumate.
Se mai adauga putin patrunjel in acest sos.
Scoicile se pun in farfurii adinci. Peste ele se toarna sosul.
Se maninca cu cartofi prajiti.
Scoicile se maninca cu ajutorul unei scoici vide, adica se foloseste pe post de 'penseta' sa extragi 'carnea' din celelalte scoici. Plus ca le inmoi in sos, atit scoicile cit si cartofii prajiti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu